Pentru un plus de transparenta pe piata constructiilor rezidentiale si a dezvoltarii imobiliare Neomar Consulting a realizat un studiu bazat pe date statistice ce are ca principala utilitate trasarea unei analize a evolutiei macroeconomice a acestui sector.

Cateva beneficii unice ale acestei analize:

  1. Un raspuns la problemele actuale. Contine un set complet de date care sa raspunda la intrebarea: Ce se va intampla cu sectorul constructiilor din Romania in perioada 2014-2016?
  2. Economie de timp – aveti intr-un singur document toti indicatorii statistici relevanti despre sectorul constructiilor din Romania
  3. Analiza conjugata a tututor factorilor care influenteaza evolutia sectorului de constructii, inclusiv a situatiei macroeconomice, tranzactiilor imobiliare, veniturilor populatiei, constructiilor in regie proprii si a altor factori de influenta.
  4. O analiza 360° a conjuncturii pietei imobiliare din Romania, incluzand toate aspectele relevante (finantare, cerere, venituri populatie, dimensiune cerere efectiva)
  5. Prognoza pe termen mediu (2014-2016) a evolutiei probabile a sectorului de constructii

De ce este necesar acest studiu?

Pentru ca sectorul rezidential (a se citi inclusiv investitiile imobiliare) au mers in Romania fara un reper clar din punct de vedere statistic. Deciziile s-au luat deseori la nivel de evaluare sumara a pietei pe baza informatiilor din presa, targuri imobiliare sau actiuni ale concurentei.
Documentul de fata arata si care au fost si care sunt perspectivele de dezvoltare ale cererii de locuinte. Practic explicam de unde vine cererea de locuinte, cat de mare este ea si care sunt perspectivele de dezvoltare pe termen mediu. Detalii in brosura studiului.