De ce este necesar?

- Cercetare de piață și consultanță de marketing

Atat compania dvs. cat si multe altele au nevoie de baze de date cu potentiali clienti pentru a le utiliza in activitatea de vanzari sau de marketing (ex. derularea de campanii, telemarketing, etc). Din pacate, deseori bazele de date disponibile din diverse surse (cataloage, furnizori specializati, etc), prezinta o serie de probleme:

 1. Actualizarea datelor de contact este deficitara
 2. Gradul de „potrivire” al inregistrarilor bazei de date cu nevoile companiei este redus
 3. Gradul de detaliere al bazei de date este redus

Toate aceste neajunsuri se traduc in final in productivitatea redusa a agentilor de vanzari sau in lipsa de eficienta a actiunilor de marketing derulate pe marginea acestor baze de date.

De aceea, Neomar Consulting va ofera servicii de realizare de baze de date specializate avand continut 100% personalizat si 100% verificat.

Avantajele unei baze de date 100% personalizate si verificate:

 1. Personal de vanzari mai motivat si mai eficient. Agentii dvs. de vanzari nu mai pierd timp cu identificarea clientilor sau vizitand clienti care nu prezinta un potential ridicat de colaborare. Mergeti la tinta: oferiti agentilor o baza de date care sa le permita contactarea imediata a unei companii si demararea imediata a ciclului de vanzare.
 2. Eficienta ridicata a campaniilor de marketing. Derulati campania doar pe publicul tinta. In felul acesta puteti masura in mod obiectiv eficienta a acestor campanii si va puteti ajusta strategiile in functie de raspunsul pietei. Derularea unor campanii pe o baza de date inadecvata va poate oferi un feedback inselator cu privire la propunerea pe care o faceti clientilor.
 3. Acoperire mai buna a pietei. Deseori, furnizorii de baze de date nu detin un set de inregistrari exhaustiv care sa garanteze practic faptul ca veti acoperi o buna parte din piata.

Toate avantajele de mai sus se traduc in final in rezultate financiare mai bune.

Realizati baza de date asa cum o doriti!

Putem realiza o baza de date care sa fie 100% personalizata

 • doar companiile avand un anumit domeniu de activitate
 • doar companiile avand un anumit numar de angajati (minim, maxim, intr-un interval)
 • doar companiile avand o anumita cifra de afaceri (minima, maxima, intr-un interval)
 • doar companiile care folosesc un anumit produs sau serviciu
 • doar companiile aflate intr-o anumita arie geografica

Informatii furnizate

In mod normal, despre fiecare companie inserata in baza de date, Neomar Consulting furnizeaza standard urmatoarele informatii:

 • Numele complet al firmei
 • Telefon, fax, telefon mobil (daca exista)
 • Adresa completa
 • Persoana de contact (director general / tehnic / achizitii)
 • Adresa de email si adresa site-ului de prezentare (daca exista)
 • Domeniul de activitate al firmei – tipul de activitate realizat
 • Indicatori de marime ai firmei (nr de angajati, cifra de afaceri, profit ) pe ultimul an fiscal despre care exista informatii publice.
 • In functie de cerintele clientului la detaliile de mai sus se adauga alte informatii cu valoare adaugata referitoare la furnizorii companiei, produsele sale, modul de utilizare a unor produse sau servicii si altele.

Exemple concrete de proiecte realizate

Prelucratorii de sticla din Romania

Au fost incluse aici toate companiile care prelucreaza sticla prin taiere. Una din conditiile de selectie consta in achizitionarea sticlei brute in cantitati mari (ambalaj tip lada cu dimensiunea de min 3×3 m). Au fost identificate si predate clientului cca. 320 de companii care reprezinta cumparatori de sticla in cantitati mari. Ulterior, aceasta baza de date a fost folosita cu succes de clientul nostru in activitatea de vanzari.

Arhitectii, proiectantii si verificatorii de proiecte din domeniul constructiilor civile

Au fost selectati din peste 5000 de companii cca 2500 de arhitecti, proiectanti si verificatori de proiecte care au derulat activitati in domeniul constructiilor civile. Au fost eliminate companiile care derulau numai proiecte in domeniul amenajarii teritoriului, constructii ingineresti, instalatii, studii geo-topo, etc

Cei mai importanti utilizatori de geam decorativ

Unul dintre cele mai dificile proiecte de realizare a bazelor de date personalizate. Au fost identificati in final cca. 300 din cei mai importanti utilizatori de geam decorativ (geam mat, geam embosat, etc). In lista au fost trecuti producatori de mobila, de usi si ferestre, decoratori de interior, alte companii.

Toti producatorii de mobila din Romania

Au fost identificati si predati clientului toti producatorii de mobila din Romania (atat marii producatori cat si companiile de mici dimensiuni). In total au fost predate clientului cca. 4500 inregistrari. Baza de date a fost folosita ulterior pentru promovarea vanzarilor si campanii de marketing direct.

Contacteaza-ne