Neomar Consulting a derulat un nou proiect de Mystery Shopping, in Bulgaria, cu rolul de a determina comportamentul celor mai importanti dealeri de sisteme de tevi de presiune, de canalizare, din mase plastisce: polietilena, polipropilena si PVC.

Practic am dorit sa observam comportamentul dealerilor fata de un client tipic, in ceea ce priveste procesul de ofertare si recomandare a celor mai potrivite solutii.

Distribuitorii au fost contactati si intervievati de catre operatorii de interviu ai firmei Neomar Consulting, special instruiti pentru proiectul de Mystery-Shopping. Contactul si discutiile cu dealerii au avut loc fata in fata, in mod neanuntat, la sediul / depozitul vanzatorului, in timpul programului de lucru normal.

Iata o serie de aspecte pe care le puteti afla doar deruland un astfel de studiu:

  • Comparati preturile si serviciile oferite pe piata. Vedeti cum e pozitionata marca dvs./ alaturi de altele in raport cu preturile produselor si serviciile dealerilor.
  • Cuprindere globala a pietei. Studiul poate cuprinde un esantion de dealeri reprezentativ. Numarul de oferte primite si analizate este cu mult peste ceea ce se poate colecta si analiza, cu resurse rezonabile, de catre personalul intern.
  • Pozitionare marci. Vedeti de ce (nu) recomanda dealerii marca dvs. si care sunt marcile recomandate impreuna cu aceasta.
  • Analiza performanta dealeri. Vedeti cat de competitivi sunt dealerii dvs. comparativ cu altii din punctul de vedere al performantei comerciale.
  • Fidelitate dealeri. Cati dintre dealerii dvs. recomanda aceste produse clientilor? Toti sau numai o parte? Si daca va recomanda alaturi de alte marci, recomanda marca dvs. ca solutie scumpa, ieftina sau comparabila?
  • Cum arata ofertele pt. produsul dvs? Sunt complete, se specifica termenii de garantie, proprietetile produselor? Se comunica toate avantajele clientului? Este marca reprezentata corespunzator si din punct de vedere vizual?
  • Sunt dealerii punctuali? Isi respecta angajamentele de trimitere a ofertelor catre clienti?
  • Ofera dealerii si accesorii sau produse complementare? Daca da, ce marca? Se valorifica posibilitatea de a oferi clientului atat un sistem complet cat si de a vinde mai mult?
  • Se comunica de catre dealeri informatii confidentiale? Sunt cumva comunicate clientilor informatii de uz intern cum ar fi calculatoare de pret, liste de preturi dealer, grile de discount, etc?

Pentru mai multe informatii referitoare la implementarea unui proiect de de tip Mystery Shopping, special adaptat nevoilor dumneavoastra, va rugam sa ne contactati!