Aflata pe un trend descendent timp de trei ani de zile (2009-2011), piata romaneasca a prefabricatelor din beton a inregistrat o crestere de 3% in 2012.

Informatiile sunt extrase dintr-un studiu recent realizat de Neomar Consulting, in cadrul careia au fost analizate principalele segmente ale pietei romanesti de prefabricate din beton:

  • Prefabricate pentru suprastructuri (cladiri)
  • Prefabricate destinate lucrarilor de infrastructura (grinzi de pod, traverse de cale ferata)
  • Prefabricate pentru retele de apa si canalizare
  • Stalpi pentru linii electrice aeriene

Principalul factor de crestere a fost reprezentat de lucrarile de infrastructura rutiera realizate in cursul anului 2012, an in care au fost finalizati aproximativ 160 km de autostrada. Livrarile de prefabricate destinate suprastructurilor si retelelor edilitare s-au mentinut in anul 2012 la un nivel comparativ cu cel inregistrat in anul 2011, in timp ce livrarile de stalpi pentru linii electrice aeriene au inregistrat o scadere de aproximativ 20%. Trendul de crestere nu pare sa se mentina si in 2013, livrarile de prefabricate din beton fiind afectate in primul rand de ritmul incetinit al lucrarilor de constructie inregistrat in primele sase luni ale anului, dar si de intarzierea termenelor aferente lucrarilor de infrastrucuta rutiera. Aflati aici detalii suplimentare despre studiu si raportul acestuia.