Neomar Consulting, a realizat un studiu detaliat al sectorului constructiilor de locuinte din Romania care raspunde celor mai actuale intrebari referitoare la piata constructiilor rezidentiale: 
• “Ce se va intampla cu sectorul constructiilor rezidentiale din Romania pe termen mediu? 
•“Este 2010 anul in care s-a atins punctul de minim?” 
•“Ce perspective reale de revenire are aceasta piata?” 
•“Exista o cerere reala in zona rezidentiala si cat de mare este aceasta?”  Studiul se bazeaza pe analiza complexa a unei suite de indicatori statistici relevanti referitori la constructia de locuinte in Romania in perioada 2004-2010 si ofera o prognoza a acestei piete pe intervalul 2011-2015. Cercetarea realizata de compania Neomar Consulting este parte a unui program multi-anual de cercetare si monitorizare anuala a diverselor segmente ale pietei materialelor de constructii cum ar fi: materialele de zidarie, sistemele de invelitori pentru acoperis, materialele pentru termoizolatii, produsele metalurgice pentru constructii si altele. Conform concluziilor studiului, pentru anul 2011, valoarea pietei de constructii rezidentiale va fi de cca. 2,4 miliarde euro, in scadere cu cca. 7% fata de valoarea inregistrata in 2010. De asemenea, printre celelalte concluzii ale studiului se numara: 

  • Fondurile trimise de romanii aflati la munca peste hotare se estimeaza ca vor inregistra in 2010 o scadere cu 15% fata de 2009.  Aceste fonduri reprezinta una dintre principalele surse de finantare a constructiilor de locuinte noi. 

In primele sapte luni ale anului 2010, conform rapoartelor BNR, valoarea sumelor transferate din strainatate catre Romania a scazut la nivelul minim al ultimilor cinci ani. Conform informatiilor colectate de Neomar Consulting, pentru intreg anul 2010 se estimeaza o scadere de 15% comparativ cu anul anterior in timp ce in anul 2011, trendul descendent se va pastra si se va inregistra o scadere a cca. 5% comparativ cu anul precedent.

  • Reabilitarile termice ale locuintelor si renovarile au salvat piata de polistiren expandat de la declin, in semestrul 1 al anului 2010.

In anul 2009 piata polistirenului expandat, a fost cel mai putin afectata (-13% din punct de vedere cantitativ) iar in semestrul 1 2010 asistam chiar la o usoara crestere a acesteia (cca. +3% din puncte de vedere cantitativ) comparativ cu perioada similara a anului 2009.

Studiul realizat de Neomar Consulting analizeaza in detaliu si o serie de segmente ale pietei materialelor de constructii (ciment, beton, mortare, materiale de zidarie, polistiren expandat, profile laminate din otel, invelitori pentru acoperisuri) si arata o evolutie diferentiata a acestora in intervalul 2008-2010. Neomar Consulting este una dintre primele companii de consultanta in marketing si cercetare de piata cu specializate in realizarea de studii si analize in domeniul industrial si al constructiilor inca din anul 2004. Detalii despre ultimele proiecte ale companiei sunt disponibile la www.customersatisfaction.ro/neomar.

Pentru a vizualiza cuprinsul analizei si modul in care puteti intra in posesia informatiilor va rugam accesatibrosura acesteia. 

Pentru mai multe detalii, informatii suplimentare cu privire la acest studiu:
Bogdan Funieru – Managing Director
Tel :  +4021.313.68.18 
Email: office@neomar.ro