Neomar Consulting a realizat a 7-a editie a studiului sau anual in domeniul invelitorilor pentru acoperis.

Conform acestui studiu de piata, in 2012 valoarea totala a pietei de invelitori din Romania a fost de aproximativ 123 milioane euro, reprezentand astfel o scadere de cca 6.7% fata de anul precedent.
Estimarea dimensiunii pietei s-a realizat pe baza analizarii informatiilor despre circa 60 de producatori si importatori de invelitori pentru acoperisuri din Romania
Din punct de vedere structural, continua dezvoltarea segmentului de tigla metalica.
Invelitorile pe baza de tabla profilata (tigla metalica) si-au consolidat pozitia de lider pe aceasta piata detinand 53.5% totalul vanzarilor fata de 51.7% in 2011. Se remarca si o crestere usoara a ponderii tiglei ceramice (21% pana la 19% din valoarea pietei)
Concurenta ridicata pe o piata fragmentata.
Conform informatiilor colectate de Neomar Consulting, exista mai mult de 60 de furnizori care activeaza pe aceasta piata in calitate de producatori sau importatori. Cei mai multi producatori (cca. 40) activeaza in sfera productiei de invelitori din tabla profilata (tigla metalica). Doar 7 companii au reusit sa atinga o cota de piata de peste 5% si niciuna nu a reusit sa depaseasca pragul de 10%.
Studiul realizat de compania Neomar Consulting ofera o perspectiva completa asupra evolutiei pietei de invelitori din Romania . In cadrul raportului sunt evidentiate:
·         Dimensiunea totala a pietei
·         Segmentarea pietei in functie de tip
·         Segmentarea pietei in functie de tehnologiile constructive (pe sub-tip)
·         Regionalizarea pietei – valoarea vanzarilor pe regiuni geografice
–          Segmentarea pietei in functie de canalele de distributie
·         Evolutia cantitativa a vanzarilor si cotele de piata ale principalilor concurenti in 2007-2012
·         Analiza pietei romanesti de constructii rezidentiale
·         Prezentarea detaliata  a principalilor producatori locali si a principalilor importatori de invelitori
Cercetarea realizata de compania Neomar Consulting este parte a unui program mai amplu de cercetare si monitorizare anuala a diverselor segmente ale pietei materialelor de constructii. Acest program de cercetare include printre altele si piata panourilor termoizolante tip sandwich, materialele termoizolante, materialele de zidarie, prefabricatele din beton, produsele siderurgice (profile laminate si tabla) si altele.