La solicitarea companiei VELUX Romania, Neomar Consulting a realizat in perioada August-Septembrie 2014 o serie de studii ce vizeaza analiza pietei ferestrelor de mansarda. Astfel, au fost realizate urmatoarele cercetari:

Analiza satisfactiei clientilor finali ai companiei VELUX in Romania.

Satisfactia clientilor finali – a beneficiarilor ferestrelor de mansarda  – este un element de maxima importanta pentru compania Velux.  Totusi, analiza acestora este un proces destul de dificil intrucat nu exista o legatura directa intre clienti si compania Velux, majoritatea produselor fiind livrate si montate prin intermediul distribuitorilor. Tocmai de aceea, Neomar Consulting a realizat un studiu de tip customer-satisfaction-survey pe un esantion de clienti finali ai companiei. Studiul s-a derulat telefonic, in August 2014, pe un esantion de cca 120 clienti ai ferestrelor de mansarda VELUX. Principalele obiective au fost:

  • analiza nivelului de satisfactie in raport cu produsele si accesoriile de ferestre de mansarda VELUX
  • analiza nivelului de satisfactie in raport cu serviciile de vanzare si montaj prestate de partenerii comerciali VELUX
  • identificarea si remedierea eventualelor probleme aparute in procesul de livrare, montaj si exploatare a produselor VELUX
  • realizarea unui profil socio-demografic al clientului pentru optimizarea comunicarii promotionale

Analiza performantei comerciale a distribuitorilor de ferestre de mansarda.

Compania VELUX investeste continuu in dezvoltarea performantei comerciale a distribuitorilor sai. De aceea, prin derularea periodica a unor proiecte de tip Mystery Shopping, compania doreste sa monitorizeze modul in care partenerii sai comerciali raspund solicitarilor clientilor si oferteaza produsele VELUX. In cursul lunii August 2014, Neomar Consulting a derulat un studiu de tip Mystery Shopping care a avut urmatoarele obiective:

  • Analizarea nivelului de client service a dealerilor VELUX (mod de raspuns la oferte, atitudine, consiliere client, punctualitate etc)
  • Analizarea solutiilor tehnice propuse de dealerii VELUX si a modului in care acestea corespund cerintelor si standardelor VELUX
  • Analizarea ofertelor de pret pentru ferestrele VELUX si a pozitionarii acestora in raport cu marcile concurente (pret, argumente comerciale, imagine, alte informatii transmise clientului)
  • Identificarea si analizarea altor aspecte perfectibile in raport cu procesul de ofertare a ferestrelor de mansarda.

In cazul in care si Dvs. sunteti interesati de un proiect similar, va rugam contactati-ne!