Analiza pietei de distributie si vanzare a materialelor de constructii, amenajari si finisaje din 7 judete

Domeniu studiu: Alte materiale, Alte produse industriale, Materiale de constructii, Materiale termoizolante, Materiale zidarie, Produse din otel

Analiza pietei de distributie si vanzare a materialelor de constructii, amenajari si finisaje din 7 judete

Vrei mai multe detalii?

Neomar Consulting a finalizat recent un studiu ce furnizează o imagine detaliată și actualizată a pieței de distribuție pentru materialele de construcții, amenajări și finisaje în următoarele județe: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Sibiu, Mureș și Vâlcea.

Studiul, realizat sub forma unui sondaj de opinie telefonic, a implicat 400 de potențiali distribuitori. Din aceștia, au fost selectate 169 de companii relevante care sunt implicate activ în distribuția de: BCA, cărămidă, ciment, gips-carton, gresie și faianță, lacuri și vopsele, lemn, mortare uscate și adezivi, oțel beton, parchet/ uși/ ferestre, polistiren, profile din oțel, tablă zincată, țeavă din oțel, țiglă și învelitori pentru acoperișuri, vată minerală de sticlă sau bazaltică.

Eșantionul a fost selectat pe baza codurilor CAEN relevante pentru industrie, iar analiza a inclus și surse suplimentare de date, cum ar fi bazele de date ale Neomar Consulting și căutări pe internet. De asemenea, au fost incluse în eșantion și magazinele principalelor lanțuri de retail (DIY) cu operațiuni în județele de interes.

Pentru estimarea veniturilor generate din comercializarea materialelor de construcții, amenajări și finisaje la nivelul fiecărui județ, s-au utilizat ponderi ale datelor macroeconomice (suprafața autorizată, suprafața construită și populația rezidentă) la nivel național, care au fost apoi corelate cu veniturile totale ale fiecărui jucător, obținute exclusiv din vânzarea materialelor de construcții, împărțite la numărul de puncte de desfacere din fiecare județ de interes. Datele provenite din sondajul de opinie au fost completate cu informațiile financiare oficiale ale fiecărei companii (cifra de afaceri, profit).

Pentru mai multe informații despre metodologia acestui studiu sau cum puteți obține un studiu similar, vă rugăm să ne contactați (click aici).

Vrei mai multe detalii?

Proiecte similare